Dostava in načini plačila
Menu
Vaša košarica


Dostava in načini plačila

      

DOSTAVA

Spletna trgovina www.adriaprofix.si v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje s priloženim originalnim računom. Na računu bo definiran strošek dobave. V kolikor kupec naroči blago, ki presega vrednost 40,00 EUR, je oproščen stroškov dostave. Spletna trgovina o odposlani pošiljki po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.  ADRIA PROFIX d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih  ADRIA PROFIX d.o.o. nima na zalogi v lastnem skladišču, razen v kolikor bi jo podjetje ADRIA PROFIX d.o.o. ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti.

 

DOBAVNI ROK

Naročila, ki bodo prejeta med delovnimi dnevi do 13. ure, bodo praviloma obdelana in odpremljena še isti dan oz. najkasneje v petih delovnih dneh. Dostava se izvrši na naslov kupca, naveden ob prijavi ali naročilu. Končna dobava je odvisna od ponudnika poštnih storitev – običajno en do dva delovna dneva po oddaji naročila. V primeru, da blaga, ki ga je kupec naročil, ni na zalogi, velja dobavni rok 14 dni. Ob prejemu dostavljenega blaga boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Naročnik naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, ki skupaj z naročnikom sestavi zapisnik o poškodbi pošiljke. Dostavlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije d.o.o. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. Stroški dostave pri nakupih do skupne vrednosti 40 € se obračunajo naslovniku 4,88 €. Za nakupe v skupni vrednosti nad 40 € pa stroške dostave v celoti krije spletna trgovina www.adriaprofix.si Stroške pakiranja in embalaže krije spletna trgovina.

 

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina www.adriaprofix.si nudi 2 možnosti načina plačila:

  • Predhodno plačilo računa po predračunu/ponudbi (rok za plačilo je 3 dni po prejemu ponudbe, po preteku treh dni se ponudba smatra kot brezpredmetna)
  • po povzetju
  • ob dostavi, plačilo kupnine je možno le z gotovino
  • bančno kartico

 

ODSTOP OD NAROČILA

Fizične osebe, ki sklenejo nakup na daljavo, imajo pravico, da najkasneje v petnajstih dneh od prevzema blaga na naslov naslov spletna.trgovina@adriaprofix.eu sporočijo, da odstopajo od nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov ZVPot-1). Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop (15dni), se šteje za sporočilo o odstopu od nakupa. V primeru, ko kupec odstopi od nakupa s sporočilom na spletna.trgovina@adriaprofix.eu, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v 30 dneh po sporočilu. Spletna stran www.adriaprofix.si si bo znesek prejetega plačila za vrnjeno blago nakazala kupcu v treh dneh po prejemu vrnjenega blaga. V koliko kupec izdelek že začne uporabljati, pa si potem premisli, izgubi pravico do odstopa od nakupa.Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec.

 

VARSTVO POTROŠNIKOV

Spletna trgovina posluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika (ZVPot), prav tako spoštuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter Uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Osebni podatki oddani ob naročilu so varovani za nedoločen čas (ime, priimek, naslov, elektronska pošta in telefonska številka) in izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudbe, računov ter kontaktiranje preko telefona v primeru nedobavljivosti izdelkov ter sporočanja drugih informacij o tekočem nakupu). Kupec lahko svoje naročilo dobi na vpogled na naslednja 2 načina:

  • pisno pošlje prošnjo za vpogled v naročilo, njegovo naročilo mu posredujemo na elektronski naslov
  • pisno pošlje prošnjo za vpogled v naročilo, kopijo njegovega naročila mu posredujemo po klasični pošti

 

Osebni podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam ali prodani drugim osebam v marketinške namene.